Het hebben en onderhouden van vastgoed is een hele taak op zich. Om dit allemaal zelf te moeten doen is al bijna een fulltime job, ook door de onzekerheden die het hebben van vastgoed met zich mee kan dragen. Is er opeens een leiding kapot of heeft de elektronica kuren? Dan zal je er gelijk heen moeten. Het is natuurlijk ook vervelend wanneer een huurder zijn huur niet wil betalen. Je kan er achteraan blijven gaan, maar dan kunnen de spanningen hoog oplopen. Om deze reden is het erg verstandig een vastgoedbeheerder in te huren wanneer jij een pand bezit. Dit kan je een hoop zorgen en tijd schelen. Vooral in Utrecht, waar de kans groot is dat je studenten in jouw vastgoed hebt wonen.

Wat doet een vastgoedbeheerder?

Een vastgoedbeheerder heeft in Utrecht 2 primaire taken, namelijk financieel- en technisch vastgoedbeheer. Dit zijn twee compleet verschillende kanten van vastgoedbeheer, die beiden belangrijk zijn voor het goed verhuren van jouw vastgoed.

Financieel vastgoedbeheer

Ten eerste is er financieel vastgoedbeheer. Je raadt het al, dit is het beheer van jouw pand in de financiƫle zin. Hieronder vallen bijvoorbeeld het letten of de huur wel op tijd wordt betaald en de verdere administratie hiervan onder. Hiernaast valt onder financieel vastgoedbeheer in Utrecht ook het versturen van aanmaningen en het inschakelen van de deurwaarder, wanneer de huur voor langere tijd niet betaald wordt. Hiernaast kan de vastgoedbeheerder betalingen verrichten in naam van de verhuurder, en waar nodig kennisgeving doen van veranderingen in de huurprijs. Kortom, alle zaken rond betalingen en dergelijke bij een pand.

Technisch vastgoedbeheer

Technisch vastgoedbeheer is de meer bekende tak waarvoor verhuurders een vastgoedbeheerder aannemen. Onder technisch vastgoedbeheer vallen niet alleen zaken als de reparatie van een lekkende kraan, maar bijvoorbeeld ook periodieke checks, zodat het vastgoed duurzaam en goed bewoonbaar blijft. Ook kan een vastgoedbeheerder door een netwerk aan gespecialiseerde contacten grotere werkzaamheden uitvoeren, vooral wanneer het gaat om grotere complexen waar een probleem meerdere huurders tot last kan zijn. Ook zaken als brandveiligheid, facility management en energiemanagement vallen onder technisch vastgoedbeheer. Er wordt om zo te zeggen voor zowel het gebouw gezorgd als voor de huurder. Er wordt voor gezorgd dat de huurders veilig en comfortabel kunnen leven in jouw pand in Utrecht. Als je echt alles uit handen wilt geven, kan er zelfs voor gezorgd worden dat services afgesloten en beheerd worden via de vastgoedbeheerder, zoals gas, water en elektra.

Jouw vastgoedbeheer in Utrecht

Wanneer jij dus een pand hebt in Utrecht komt hier een heleboel bij kijken, op zowel financieel- als technisch gebied. Om goed ontzorgd te worden rond deze zaken is het verstandig een vastgoedbeheer in te schakelen. Deze zorgt voor een goed verloop van de zeken rond jouw pand in Utrecht.