Je moet er niet aan denken: je huis wordt verwoest door een uitslaande brand. Heel vaak begint een brand in de schoorsteen en nog vaker is dit het gevolg van achterstallig onderhoud. Een schoorsteen is namelijk een groot risico wanneer je deze niet regelmatig veegt. Zorg er daarom voor dat wanneer je een schoorsteen hebt en gebruikt, je deze bij tijd en wijle laat schoonmaken door een specialist. Te veel werk? Dan kun je dit klusje ook uitbesteden aan een schoorsteenveger in de buurt door middel van een handige verzekering. Wij delen graag alle details over deze verzekering met je. 

Sla het schoorsteenvegen niet over

Wanneer je een schoorsteen gebruikt, ontstaat er een laagje zeer brandbare aanslag aan de binnenkant van je schoorsteen. Dit is het residu van het hout dat je gebrand hebt. Dit is echter niet de enige rommel die in je schoorsteen kan ophopen. Ook vogels dragen hun steentje bij. Zo kunnen zij bijvoorbeeld nesten maken in je schoorsteen of enkel takjes in je schoorsteen leggen. Ook de veren van vogels kunnen bijdragen aan een mix die uiteindelijk heel brandbaar wordt. Er hoeft dan maar iets te gebeuren en de vlam slaat in je schoorsteen. Wanneer het hele rookkanaal ineens vlam vat, is het een kwestie van tijd voordat je hele woning in lichterlaaie staat. Het is dus belangrijk om het schoorsteenvegen niet over te slaan. Je kunt dit werk uitbesteden aan de hand van een handige verzekering. 

Verzekerd van een schoorsteenveger

Ondanks dat je een schoorsteenveger maar eens per zoveel jaar hoeft te laten komen, kan dit ook precies de reden zijn dat je dit juist vergeet. De tijd gaat sneller dan je denkt en voordat je het weet, ben je jaren verder. Bij Univé kun je een verzekering afsluiten waardoor je er zeker van kunt zijn dat je schoorsteen op tijd geveegd wordt. De specialist houdt ook nog eens zelf bij wanneer het weer tijd is voor een veegbeurt. Hij zal tegen die tijd contact met jou opnemen om te horen wanneer er weer onderhoud aan je schoorsteen gepleegd kan worden. De schoorsteenveger neemt uiteraard zelf alles mee wat nodig is om de klus in goede banen te leiden. Het enige wat jij hoeft te doen, is zorgen dat je thuis bent zodat de specialist eventueel ook even in jouw woning kan komen om de schoorsteen aan alle kanten goed te reinigen. 

Meer hiervan? 

Wanneer deze verzekering je als muziek in de oren klinkt, is het goed om te weten dat je meer onderhoud kunt uitbesteden aan de hand van een verzekering. Denk bijvoorbeeld ook aan je cv-onderhoud. Of wat dacht je ervan om je dakgoten ook schoon te laten maken door een specialist op basis van een verzekering? Zo heb jij geen omkijken meer naar dit essentiële onderhoud en voorkom je dat je in de problemen komt. Het goede nieuws is ook nog eens dat hoe meer van deze Veilig Wonen verzekeringen je afsluit, hoe meer korting je kunt pakken.