Een trend die je steeds vaker terug ziet komen in Nederlandse achtertuinen zijn de houten bijgebouwen. Ze kunnen dienen als buitenkeuken, spa of zelfs als buitenkantoor. Hout is een natuurlijke materiaal waardoor deze bijgebouwen perfect aansluiten op iedere tuin. Maar dat is zeker niet het enige voordeel van een houten bijgebouw. In dit artikel zetten we alle voordelen even voor je op een rijtje.

Natuurlijke look

Hout heeft een natuurlijke uitstraling en kan daardoor eenvoudig worden gecombineerd met de tuin. Ook past hout hierdoor bij allerlei soorten woningen en stijlen. Als je jouw nieuwe bijgebouw zowel wil laten aansluiten bij jouw woning als bij de omgeving, is hout ideaal materiaal om mee te werken. Hout zal niet snel geen trend meer zijn, waardoor je met dit materiaal altijd goed zit. Hout is al jarenlang enorm populair en dat blijft naar verwachting ook voorlopig nog wel zo.

Hout is veelzijdig 

Of je nu gaat voor een tuinhuis, een spa, en carport of misschien wel een compleet gastenverblijf, met hout kan je alle kanten op. Hout is superstevig en dus geschikt voor kleine en grote constructies. Daarnaast kun je hout ook perfect op maat verwerken en er vele kanten mee op. Bovendien kan je volop variëren met houtsoorten of je houten bijgebouw een ander kleurtje geven met een likje verf of vernis. In overleg met de houthandel in Drenthe is er in ieder geval een hoop mogelijk voor jouw bijgebouw.

Isolerend en duurzaam

Hout is bij uitstek een duurzaam materiaal. Zeker als je kiest voor hout met een FSC- of PEFC-label. Het is ook een uitstekende isolator en houdt zowel koude als geluid zeer goed buiten. Het toepassen van houten op een bijgebouw bespaart gedurende de totale levensduur van het pand veel energie. Bovendien gaat hout vaak lang mee, waardoor je het niet binnen no time alweer hoeft te vervangen. En de warme, gezellige uitstraling krijg je er natuurlijk ook nog bij.

Vele afwerkingen mogelijk

Hout is een product wat je erg makkelijk kunt bewerken en waar je dus allerlei kanten mee uit kunt. Doordat je hout zo fijn kunt bewerken zorgt het er ook voor dat je er veel profijt van hebt. Een carport in rustieke stijl, een hypermoderne spa of een landelijke buitenkeuken, houten bijgebouwen vind je in alle mogelijke stijlen en met tal van afwerkingen. Kortom hout is een echte duizendpoot die je op heel veel manieren kunt verwerken.